Brno: Návštěva Arnoldovy vily je již na dohled

18.12.2023 22:09 | Tisková zpráva

Dvouletá rekonstrukce Arnoldovy vily je téměř u konce a trojlístek významných domů v Černých Polích se po dlouhých letech propojí. Centrum dialogu, které bude v budově sídlit, se začne postupně otevírat v prvním čtvrtletí příštího roku.

Brno: Návštěva Arnoldovy vily je již na dohled
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Arnoldova vila se promění v Centrum dialogu. Místo bude po posledních úpravách na začátku příštího roku a dokončení expozic připraveno pro setkávání a komunitní život. Po úvodním zkušebním provozu, do něhož vila vstoupí 15. ledna 2024, začne centrum naostro fungovat od května.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43809 lidí

Tou dobou už bude také připravena zahrada. Následně nebude nic stát v cestě propojení pozemků tohoto domu a sousedících vil Tugendhat a Löw-Beer. Lokalita tedy lidem přinese nejen prostor pro odpočinek, ale nabídne také nevšední historicko-architektonický exkurz do vývoje města.

Co bude kulturně-vzdělávací centrum nabízet? Návštěvníci se můžou těšit na přednášky, komunitní setkání či edukační programy. V plánu Muzea města Brna, které má Arnoldovu vilu ve správě, je také zapojovat spolky a rozličné další projekty do aktivit centra.

Důležitou složkou jsou dvě stálé expozice. První se věnuje architektu a staviteli Josefu Arnoldovi, dále pak dějinám a vývoji této významné stavby z 60. let 19. století. Druhá expozice, na jejímž vzniku se podílela Židovská obec Brno, reflektuje zdejší židovskou komunitu.

Informace o programu a novinkách najdete na webu ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…