Brno: Nová aplikace přehledně ukáže udělené dotace v kultuře

02.08.2019 17:31

Žadatelé o kulturní dotace si budou moci pohodlněji zkontrolovat výsledky dotačního řízení. Magistrát města Brna totiž spustil na adrese https://apl.brno.cz/dotace/ novou aplikaci, díky níž si bude moci každý prohlédnout schválené dotace v oblasti kultury. Aplikace je také dostupná na webových stránkách města Brna, přesněji Odboru kultury Magistrátu města Brna.

Brno: Nová aplikace přehledně ukáže udělené dotace v kultuře
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Cílem bylo vytvořit jednoduchou, přehlednou aplikaci, která umožní vyhledávání jednotlivých subjektů žádajících o dotace, včetně zveřejnění bodového hodnocení a výše přidělené dotace. Rád bych poděkoval Odboru městské informatiky, který se tohoto úkolu ve spolupráci s Odborem kultury zhostil,“ objasnil radní pro kulturu Marek Fišer s tím, že se jedná o další z kroků pro zvýšení transparentnosti nakládání s veřejnými prostředky.

Pilotně jsou takto zveřejněné dotace v kultuře. „Nicméně aplikace je naprogramovaná tak, aby se k ní mohly postupně jednoduše přidávat všechny magistrátní dotační programy,“ upřesnil uvolněný zastupitel Ondřej Kotas, který má na starosti oblast městské informatiky. Aplikace bude nadále vyvíjena tak, aby se v budoucnu stala plnohodnotným dotačním portálem, na kterém by se mohlo mimo jiné žádat elektronicky o dotace.

V příštím roce rozdělí magistrát na kulturních dotacích o čtvrtinu peněz více než tomu bylo letos. Celkem si tak žadatelé rozdělí téměř 40 milionů korun. Žádosti bude možné předkládat od 15. srpna do 30. září letošního roku. Kompletní informace naleznete na webu města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…