Brno: Nová budova posílí komunitní význam centra Bystrouška

02.11.2017 7:36

Centrum volného času Bystrouška, které již více než 20 let funguje na ulici Fleischnerova v městské části Brno-Bystrc, se dočká nové budovy. Radní přijali výsledky architektonické soutěže, ze které vzešel návrh na její novou podobu.

Brno: Nová budova posílí komunitní význam centra Bystrouška
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Rada města Brna se dnes seznámila s hodnocením soutěžní poroty, která vybírala nejlepší architektonické návrhy na tzv. Novou Bystroušku.

První cenu udělila porota prof. Ing. arch. Petru Pelčákovi. Na jeho návrhu ocenila například to, že přirozeným způsobem pracuje s dispozicemi terénu a vytváří kontakt mezi vnitřním životem pavilonu a jeho okolím, což posiluje komunitní význam centra.

Do soutěže bylo odevzdáno celkem 15 návrhů. Porota z nich vybrala tři, kterým udělila 1. a 2. cenu a také jednu odměnu. Všechny soutěžní návrhy budou ke zhlédnutí na výstavě v Bystrci předběžně v prosinci letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…