Brno: Nový vědeckotechnický park a podnikatelský inkubátor

05.04.2021 6:32

Radní schválili dvě memoranda se společnostmi Smart Innovation Center, s.r.o., a Biology Park Brno, a.s. Obě tato memoranda podporují inovace, výzkum a vývoj ve městě, a to v souladu se strategií #brno2050. Jejich cílem je vytvoření nového vědeckotechnického parku a podnikatelského inkubátoru na ulici Bauerově.

Brno: Nový vědeckotechnický park a podnikatelský inkubátor
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Rada města Brna schválila Memorandum o vzájemné spolupráci na projektu „Rozšíření inovační infrastruktury Biology Park Brno, a.s.“ a Memorandum o vzájemné spolupráci na projektu „Rozšíření inovační infrastruktury Smart Innovation Center, s.r.o.“ Projekty jsou zaměřeny na inovace, výzkum a vývoj, což odpovídá strategii města Brna #brno2050. Předmětná memoranda mají podpůrnou roli při získání dotace z operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

„Schválená memoranda pomohou statutárnímu městu Brnu naplňovat cíle schválené Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje, konkrétně prioritu formování zázemí pro vznik podnikatelských hubů. Dále též podpoří naplňování strategie #brno2050 v hodnotách Prosperující město a Středoevropské centrum vědy, výzkumu a inovací vytvářením podmínek pro rozvoj inovativního podnikání,“ vysvětlil přínosy nejen pro město náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Obě memoranda jsou zaměřena na budoucí provozování a rekonstrukci objektu „OC RIVIÉRA – Nový TUZEX“ na ulici Bauerově do standardu vědeckotechnického parku a podnikatelského inkubátoru a vytvoření kancelářského a laboratorního zázemí pro nově vznikající a existující inovativní společnosti. Tímto dojde k navýšení stávajících a nedostatečných kapacit vědeckotechnického parku provozovaného společností Biology Park Brno s významným potenciálem pro výzkum, inovace v oblasti výrobků a služeb v oblasti biomedicíny a biotechnologií. Schválením obou memorand se město nezavazuje k žádnému finančnímu plnění. „Memorandum o vzájemné spolupráci na projektu ‚Rozšíření inovační infrastruktury Biology Park Brno, a.s.‘ se uzavírá se společností, která již provozuje vědeckotechnický park se zaměřením na biotechnologie a biomedicínu v lokalitě patřící do území Univerzitního kampusu Masarykovy univerzity v Brně. Druhé schválené

Memorandum o vzájemné spolupráci na projektu ‚Rozšíření inovační infrastruktury Smart Innovation Center, s.r.o.‘ se uzavírá se společností Smart Innovation Center. Ta provozuje vědeckotechnický park se zaměřením na SMART technologie v Ostravě, kdy snahou žadatele je rozšíření stávající specializované inovační infrastruktury a kapacit prostorů do nové lokality, a to města Brna,“ uzavřel Tomáš Koláčný.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…