Brno: O parkovací oprávnění můžete žádat osobně i elektronicky

31.07.2018 10:05

Na Zvonařce se v pondělí 30. července otevřelo nové kontaktní pracoviště pro rezidentní parkování. Lidé si zde vyřídí všechny potřebné záležitosti týkající se nového systému parkování ve městě. Pracoviště je k dispozici klientům každý všední den. Lidé, podnikatelé a instituce mohou požádat o oprávnění i elektronicky. Rezidentní parkování se v historickém centru města spustí 1. září letošního roku.

Brno: O parkovací oprávnění můžete žádat osobně i elektronicky
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Na pracovišti bude k dispozici 5 úředníků na přepážce a vedoucí tohoto oddělení. Kromě toho zde budou také 2–3 informátoři, kteří lidem poradí s případnými dotazy ohledně celého systému.

Zájemci o rezidentní oprávnění si mohou na pracovišti zřídit osobní stránky uživatele a poté z pohodlí domova vyřídit vše ostatní. Samozřejmě je možné oprávnění obstarat i přímo na pracovišti. Pro získání dokladu musí rezident prokázat trvalý nebo přechodný pobyt (OP nebo cestovní pas) nebo vlastnictví nemovitosti, doložit právní vztah k vozidlu a zaplatit poplatek dle ceníku.

Firmám a institucím doporučujeme využít elektronickou cestu pomocí datových schránek. Díky nim lze zaslat přihlašovací údaje na osobní stránky a vše si pak vyřídit online. Formulář pro žádost o osobní stránky uživatele budou od pondělí ke stažení na stránkách ZDE. Poplatky dle ceníku oprávnění bude možné na místě zaplatit hotově i platební kartou.

Pracovníci kontaktního střediska pak budou žádosti vyřizovat v co nejrychlejším režimu.

Přímo u kontaktního pracoviště jsou k dispozici tři parkovací místa, z čehož jedno je pro invalidy. Další možnosti parkování jsou v blízkém okolí.

Doklady, které je nutné při vyřizování oprávnění doložit, a podrobnější informace najdete ZDE.

Úřední hodiny nového pracoviště:

  • PO 9:00 – 17:30
  • ÚT 7:00 – 15:00
  • ST 9:00 – 17:30
  • ČT 7:00 – 17:30
  • PÁ 8:00 – 12:00

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…