Brno: Od úterka bude jezdit na Ústředním hřbitově minibus

28.10.2019 15:03

O Velikonocích poprvé vyjel na Ústřední hřbitov minibus, který zdarma vozil návštěvníky po celém areálu. Osvědčil se, proto jej o Dušičkách dopravní podnik vypraví znovu. Minibus s 16 místy k sezení a 22 místy ke stání bude objíždět areál hřbitova od úterý 29. října do neděle 3. listopadu.

Brno: Od úterka bude jezdit na Ústředním hřbitově minibus
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

V období Dušiček navštěvují brněnské hřbitovy stovky lidí. U toho největšího v Brně, Ústředního, mohou mít někteří problém s dopravou, a to vzhledem k jeho velikosti. Město Brno proto opět zajistilo bezplatnou autobusovou dopravu pro jeho návštěvníky. Ocení ji především senioři a lidi se ztíženou možností pohybu. Do minibusu ale může nastoupit kdokoliv, zastávky nebudou striktně vyznačeny a vůz bude zastavovat na znamení kdekoliv po trase. Ta zůstává stejná jako na Velikonoce, viz obrázek níže.

Trasa hřbitovního autobusu

Obdobné budou i dvacetiminutové intervaly jízd a nástup a výstup u brány na Vídeňské. Posunul se jen začátek provozu z 8. hodiny ranní na 9. hodinu. Doprava je zajištěna do 18 hodin. „Při vjezdu autem bude v některých místech zákaz zastavení s ohledem na průjezd autobusu,“ upozorňuje ředitelka Správy hřbitovů města Brna Alena Říhová.

Službu město podpořilo částkou 52 tisíc korun a spolupracuje na ní s Dopravním podnikem města Brna a Správou hřbitovů města Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …