Brno: Odbornou porotu nejvíce zaujal ohňostroj Norů

14.06.2019 13:07

Soutěžní přehlídka ohňostrojů Ignis Brunensis už zná vítěze. Odborná porota ocenila ohňostrůjce ve čtyřech kategoriích. Nejvíce cen si odnesl tým z Norska. Diváci mohou o svém vítězi rozhodovat od soboty 15. června do čtvrtka 20. června.

Brno: Odbornou porotu nejvíce zaujal ohňostroj Norů
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

 

V soutěži nad brněnskou přehradou se letos utkaly týmy z Norska, Filipín a Portugalska. Hlavní cenu si z 22. ročníku mezinárodní přehlídky odnesli norští ohňostrůjci. Ti zaujali světelnou show s emotivní scénografií, kterou pojmenovali „Bojuj za své sny.“ Norský tým North star fireworks si odnesl také cenu České televize za nejlepší scénografické řešení ohňostrojného představení a zvláštní cenu producenta za nejlepší design závazné části ohňostroje – na taneční skladbu The Charleston.

Cenu Českého rozhlasu za nejlepší hudební doprovod ohňostrojného představení si odnesli ohňostrůjci z Portugalska. Při jejich vystoupení zazněl například Elvis Presley nebo filharmonický orchestr.

O diváckém vítězi přehlídky mohou lidé rozhodovat hlasováním pomocí anketních lístků nebo webu v termínu 15. – 20. června. Slavnostní vyhlášení této kategorie se pak bude konat v pátek 21. června. Svůj hlas mohou návštěvníci dát i nesoutěžním ohňostrojům, které mohli vidět nad Špilberkem i přehradou jako součást zahájení a ukončení přehlídky. Ti, kteří zatím žádný ohňostroj nestihli, mají poslední příležitost v sobotu 15. června, kdy promyšlená scénografie připomene výročí několika brněnských univerzit. Epilog bude k vidění tradičně nad hradem Špilberk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…