Brno: Opravenou Joštovu vylepšilo dopravní infocentrum

20.09.2011 14:33

Na podporu a zkvalitnění veřejné dopravy v Brně je zaměřen mezinárodní projekt CIVITAS ELAN spolufinancovaný Evropskou unií. Město Brno jej společně s partnerem projektu - Dopravním podnikem města Brna - představilo veřejnosti 19. září při Dni CIVITAS. Provoz ve 13 hodin zahájilo také Integrované centrum mobility na rohu České a Joštovy ulice.

Brno: Opravenou Joštovu vylepšilo dopravní infocentrum
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Infostánek, který vznikl na základě projektu CIVITAS ELAN, je otevřen každý den od 9 do 18 hodin a lidé si zde mohou koupit jízdenky nebo se informovat o dopravě v Brně a Jihomoravském kraji, pracovníci jim pomohou také s plánováním tras.

Infostánek provozuje Turistické informační centrum Brno. Jeho ředitelka Petra Kačírková při slavnostním otevření uvedla: „Jeho náplň bude širokospektrá. Kromě informací o dopravě se tu lidé dozví i o aktivitách pro volný čas." Získat zde mohou také mapu cyklostezek v Brně, schéma denních i nočních linek MHD, brožurky s tipy na cestování nebo třeba o Stezce zdraví Brno - Lelekovice a další materiály.

Nákup jízdenek však nebude omezen jen otevírací dobou infocentra - jeho součástí je 24 hodin denně přístupný automat na jízdenky MHD a Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje. Platit zde lze jak mincemi a bankovkami, tak platební kartou.

Integrované centrum mobility jako součást života rušné ulice se tak bude podílet na zvýšení komfortu obyvatel města i turistů. Jeho vybudování a vybavení stálo 5,4 milionu korun.

"Stavba je vkusnou tečkou za rekonstrukcí Joštovy ulice a Moravského náměstí," řekl 1. náměstek brněnského primátora Robert Kotzian. Rozsáhlou opravou za téměř 350 milionů korun pokročilo město v regeneraci svého historického jádra.

Letní fotografická soutěž
Při Dni CIVITAS se kromě otevírání Integrovaného centra mobility rozdávaly také hodnotné ceny, neboť na programu bylo také vyhlášení vítězů letní fotografické soutěže s tematikou čisté a kvalitní dopravy v Brně.

Do soutěže se přihlásilo 26 autorů, kteří poslali 67 snímků. Vítězem a držitelem roční „šalinkarty" se stal Tomáš Votruba se snímkem Jezdíme i na Vánoce! Druhý byl Stanislav Chlup a jeho fotografie Ráno a třetí místo obsadil Viktor Wildner, který do soutěže zaslal snímek Kterým směrem.

Další zprávy z Brna čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…