Brno: Pátý ročník participativního projektu Dáme na vás začíná

02.02.2021 13:55

Brňané se mohou zapojit do dalšího ročníku participativního rozpočtu Dáme na vás a přijít s nápadem, který zaujme i ostatní. Navrhovat projekty mohou lidé do 15. května jednoduchou online cestou.

Brno: Pátý ročník participativního projektu Dáme na vás začíná
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

V pátém ročníku participativního rozpočtu Dáme na vás (ZDE) budou Brňané rozhodovat o 35 milionech, které poputují na realizaci nápadů z řad veřejnosti. Ti, kteří chtějí svůj projekt přihlásit, mají čas do 15. května. Postup je jednoduchý, stačí vyplnit formulář na webu www.damenavas.brno.cz. V případě nejasností jsou na webu uvedené kontakty na koordinátorky, které jsou připraveny pomoci s přihlášením projektu a po jeho nahrání také zkontrolují, případně s navrhovatelem upraví projekt tak, aby splňoval zásady.

„Od pondělí mohou již lidé začít podávat své projekty do nového ročníku participativního rozpočtu. Je ovšem nutné, aby i v této fázi byly splněny základní podmínky, které jsou velmi jednoduché. Samotný nápad musí být veřejně prospěšný, dále je nutné se vejít do finančního limitu tří milionů a zároveň nápady navrhovat tak, aby se daly realizovat na městském majetku,“ sdělil náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný.

Anketa

Kauza ,,vlekař": Schvalujete jednání majitele (spuštěného) vleku v Čenkovicích, který napadl štáb TV Nova?

37%
63%
hlasovalo: 12618 lidí

Návrh musí obsahovat minimálně tyto informace: název projektu, popis návrhu projektu a stručné shrnutí, veřejný přínos projektu, umístění projektu (nebo informaci o jeho nevázanosti na místo), předpokládanou finanční náročnost, kontakt na navrhovatele, tematický okruh projektu.

„V minulém ročníku lidé podali 134 návrhů na projekty, které splňovaly Zásady participativního rozpočtu statutárního města Brna. Podařilo se nám také dosáhnout rekordu v počtu hlasujících, a to téměř 21 tisíc občanů města, což svědčí o tom, že lidé mají zájem rozhodovat o budoucí podobě města,“ dodal Tomáš Koláčný.

V rámci minulých ročníků participativního rozpočtu Dáme na vás vznikl například altánek u Anthroposu, který slouží jako tančírna, dobrodružné hřiště Halda v Medlánkách, grilovací místo v Novém Lískovci nebo tabule s odjezdy MHD v podchodu hlavního nádraží.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…