Brno: Peníze ze sbírky pomohou zmírnit následky pandemie koronaviru

29.03.2020 18:31

Statutární město Brno spustilo sbírku finančních prostředků, které budou využity ke zmírnění následků pandemie virové nemoci COVID-19.

Brno: Peníze ze sbírky pomohou zmírnit následky pandemie koronaviru
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Osvědčení o datu přijetí oznámení o konání veřejné sbírky přijal Krajský úřad Jihomoravského kraje 24. března. Lhůty jsou v tomto případě velmi krátké, takže počínaje dnešním dnem mohou dárci na sbírkový účet zasílat peníze,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Číslo účtu 111377222/0800 je zveřejněno na webových stránkách města www.brno.cz/koronavirus, kde jsou soustředěny všechny informace o dění v Brně, které se týkají probíhající koronavirové pandemie. „Příspěvky mohou posílat jak soukromé osoby, tak firmy či instituce. Stav účtu budeme zveřejňovat na webu jedenkrát týdně, průběžně budeme také veřejnost informovat o využití získaných finančních prostředků,“ doplnila Markéta Vaňková.

„Účel sbírky je formulován dostatečně široce, protože v tuto chvíli nikdo neumí přesně říci, jaké škody ještě může virus napáchat a jaké problémy bude nutné řešit. S takto dramatickými událostmi totiž nejsou ani ve světovém měřítku žádné zkušenosti. V tuto chvíli vnímáme, že prvotní pomoc bude nutné směřovat do sociálních služeb. Už i za běžných podmínek je to velmi podfinancovaný sektor, který nám nyní doslova v první linii velmi pomáhá. O dalším využití budeme rozhodovat průběžně dle aktuální situace,“ řekla primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…