Brno: Ples "v činohře" je tu. A brzy přijde i Mozart

13.01.2012 18:03

Také letošní Nový rok odstartoval tradiční plesovou sezónu. Až do března se na mnoha místech v Brně uskuteční plesy obecní, školní, myslivecké, maškarní, hasičské či sportovní. Nabízíme proto pár tipů, kam za tancem.

Brno: Ples "v činohře" je tu. A brzy přijde i Mozart
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Dva plesy letošní sezóny se pořádají pod záštitou primátora města Brna Romana Onderky.

Je to již třetí ročník Plesu před oponou, který se uskuteční 14. ledna v Mahenově divadle. I tentokrát splyne jeviště s hledištěm a večerem bude stejně jako u předcházejících ročníků provázet mistr slova Marek Eben. Významným hostům se u mikrofonu představí například zpěvák Richard Müller, německá hudební skupina Alphaville či Orchestr Glenna Millera. Součástí večera bude stejně jako v minulých letech dražba hodnotných předmětů, jejíž výtěžek bude věnován na charitativní účely. V loňském roce tak putovalo přes 700 tisíc korun na projekt chráněného bydlení Sdružení Práh.

Druhým plesem je Maškarní bál aneb Mozart v Redutě. Nezapomenutelný večer s Mozartem se letos koná již popáté a neotřelou formou připomíná narození významného rakouského skladatele W. A. Mozarta, který v brněnské Redutě před 245 lety jako jedenáctiletý koncertoval se svou sestrou. Ples se uskuteční 28. ledna a účast v dobových kostýmech je rozhodně vítána.  

Tančit budou také sportovci

Příznivci karate si dají například dostaveníčko na tanečním parketu ve velkém sálu Kinokavárny na náměstí SNP 21. ledna. Tradiční ples, jehož letošním tématem je Japonsko, pořádá Karate Klub Brno.

Také Český klub olympioniků Jihomoravského kraje pořádá ve stejném termínu, ale v hotelu International již XV. Ples olympioniků a sportovců. Ten bude kromě jiného vstupní akcí k propagaci olympijských her v Londýně 2012.

A jako příklad do třetice všeho dobrého – hotel Santon u Brněnské přehrady se stane 3. března místem již devátého ročníku Jihomoravského base/softballového plesu. Pořadatelem je tradičně sportovní klub Draci Brno a kromě tance a tomboly budou na plesu vyhlášeni nejlepší kluboví hráči a trenéři za rok 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…