Brno: Průvodci slaví svůj den. Ukážou zajímavosti brněnské secese i moderny

21.02.2014 10:02

Mezinárodní den průvodců – 22. únor – přináší mimořádnou příležitost vypravit se na procházku městem Brnem a získat nové poznatky o jeho architektuře, historii i osobnostech. Turistické informační centrum města Brna pořádá společně s Asociací průvodců ČR o víkendu 22. a 23. února tematické prohlídkové okruhy se začátkem v 10 a ve 14 hodin a se startem zpravidla na nádvoří Staré radnice.

Brno: Průvodci slaví svůj den. Ukážou zajímavosti brněnské secese i moderny
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Zájemci, kteří se vydají například „Po stopách funkcionalismu“, se seznámí s památkami brněnské moderny v centru města – na náměstí Svobody, České, Rašínově, Dvořákově, s Domem umění a se Zemanovou kavárnou (přesněji s její replikou).

„Příběhy brněnských radnic“ slibují nahlédnutí do historických sálů Staré a Nové radnice včetně seznámení s pověstmi spojenými s gotickou „starou dámou“. Další okruhy si všímají brněnské secese, kostelů v centru města, půjde se také do Pisárek s návštěvou vily Stiassny a skupiny s průvodci se vypraví i po stopách brněnských velikánů – Mendela a Janáčka, na židovský hřbitov a do Černých Polí za architekturou.

„Zvláštní trasa doplněná známými i méně známými pověstmi je připravena pro děti od šesti let a jejich rodiče,“ řekla Alexandra Voňková z TIC města Brna. „Je méně náročná, přizpůsobená dětem. Nabízíme i bezbariérový okruh pro handicapované od Staré radnice k Moravskému náměstí a speciální procházka s odborným výkladem je připravena také pro slabozraké a nevidomé,“ doplnila.

Vstupenky v ceně 30 korun se prodávají v pokladnách TIC v Labyrintu pod Zelným trhem a v Mincmistrovském sklepě na Dominikánském náměstí. Podrobnosti získáte v infocentru na Radnické 8 a na webových stránkách www.ticbrno.cz v sekci Aktuality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…