Brno: První dohody o narovnání s historickými bytovými družstvy jsou hotové

29.08.2022 10:09 | Tisková zpráva

Rada města Brna projednala první balíček dohod o narovnání s bytovými družstvy, která byla založena v letech 1997–2002 v rámci Programu podpory výstavby nájemních bytů a technické infrastruktury, a doporučila tyto dokumenty zastupitelstvu ke schválení.

Brno: První dohody o narovnání s historickými bytovými družstvy jsou hotové
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Pokud se tak stane, může začít proces bezúplatného převodu bytů na jednotlivé družstevníky. Současně byl zahájen proces vypořádání závazků u dalších družstev.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

„Postup, jak vypořádat historické závazky a zároveň splnit všechny zákonné náležitosti při bezúplatném převodu bytů na členy družstev, byl schválen letos v lednu. Jsem velmi rád, že se nám daří podle něj rychle postupovat a jsou vidět první naprosto jasné výsledky. Projednali jsme a doporučili zastupitelstvu ke schválení dohody o narovnání se sedmi bytovými družstvy. Vyřeší se tak právní nejistota u 266 bytů. V dokumentech se také řeší odkup spoluvlastnických podílů pozemků ve vlastnictví města, které slouží jako vjezdy do garáží nebo zeleň, k některým z nich se zřizuje služebnost z důvodu vedení sítí,“ informoval 3. náměstek primátorky Jiří Oliva.

Konkrétně se projednávané materiály týkají těchto subjektů: Bytové družstvo Zámezí, Bytové družstvo ADAMCOVA 2, Bytové družstvo ADAMCOVA 5, Bytové družstvo ADAMCOVA 6, Bytové družstvo ADAMCOVA 8, DRUŽSTVA MAJDALENKY, Bytové družstvo Keřová I.

„Zároveň jsme doporučili zastupitelstvu, aby schválilo zahájení procesu vypořádání závazků z historické družstevní bytové výstavby spolufinancované z dotačních prostředků státu u dalších 2 družstev. Jedná se o Bytové družstvo ADAMCOVA 4 a o Bytové družstvo Viniční. Prvním krokem bude zveřejnění adresného záměru bezúplatného převodu spoluvlastnických podílů města na družstevníky,“ sdělila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …