Brno: Radní souhlasí s výkupem soukromých pozemků v areálu Dvorska

03.06.2021 17:39

Brněnští radní schválili poskytnutí 11 302 500 korun městské části Brno-Tuřany na výkup soukromých pozemků v areálu Dvorska.

Brno: Radní souhlasí s výkupem soukromých pozemků v areálu Dvorska
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Dvorska je významným sportovním areálem dostihového sportu a především jediným na jižní Moravě. Dostihy se zde pořádají už 21 let. V posledních letech se zde každoročně konají zajímavé dostihové závody rovinatého nebo překážkového typu a další sportovní nebo společenské akce, jako jsou například svod psů, dvorské hody, dětský den nebo nohejbalový turnaj. V areálu jsou i ustájeni koni. Všechny pozemky jsou klubem zatravněné a udržované.

„V současné době má spolek TJ Brno Dvorska s městskou částí Brno-Tuřany uzavřenou smlouvu o výpůjčce k několika pozemkům, které jsou ve vlastnictví města Brna, a to až do roku 2032. Pokud by se podařilo výkup dalších pozemků realizovat, zařadila by je městská část do předmětné smlouvy o výpůjčce. Městská část s danými pozemky nemá jiné záměry, než aby sloužily pro potřeby místního spolku, který pořádá dostihy,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…