Počet vystavovatelů je letos podle ředitelky veletržní akce Věry Menšíkové o pět procent vyšší než při minulém ročníku. Nejvíc firem přijede z Itálie a Německa, nově i z Kambodže a Bulharska. Víc než polovina z nich na místě představí technologie potravinářské výroby, ostatní hotové produkty.
V rámci festivalu minipivovarů budou výrobci kromě svých produktů prezentovat i další zajímavosti, například solární výčep, který umožňuje čepovat chlazené pivo bez napojení na elektrickou síť.
Hlavní téma akce jsou zdravé a kvalitní potraviny. Proto jsou součástí veletrhu také soutěže, jako Zlatá Salima, Regionální potravina nebo Zlatá chuť jižní Moravy.
Součástí letošní Salimy je také bohatý doprovodný program. Mimo jiné ve středu 17. února bude na pořadu konference o konkurenceschopnosti evropského trhu s potravinami nebo ve čtvrtek 18. února laické i odborné veřejnosti volně přístupný seminář o elektronické evidenci tržeb.
Více informací o Salimě najdete na webových stránkách veletrhu.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV