Brno: Šampionát volejbalových jednadvacítek rozlosován. ČR zahajuje v Brně s Kanadou

01.06.2017 13:47

V Brně a v Českých Budějovicích se od 23. června do 2. července uskuteční mistrovství světa volejbalistů do 21 let. Český národní tým bude hrát první utkání s Kanadou. Zápas začne 23. června od 17.30 v DRFG Aréně.

Brno: Šampionát volejbalových jednadvacítek rozlosován. ČR zahajuje v Brně s Kanadou
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Rozhodlo o tom dnešní losování, které bylo na pořadu v Rytířském sále Nové radnice.

Los také určil, že našimi dalšími soupeři budou v základní skupině A 24. a 25. června týmy Polska a Maroka. Do šampionátu se kvalifikovalo 16 nejlepších světových týmů.

„Pro město Brno je to jeden z nejdůležitějších turnajů, který se zde letos uskuteční,“ zdůraznil primátor Petr Vokřál při losování s tím, že z hlediska rozvoje volejbalu a sportu bude šampionát důležitý jak pro Brno, tak i pro České Budějovice.

V širší nominaci pro mistrovství světa je 22 hráčů, z nichž trenér Ivan Pelikán vybere po závěrečném soustřední dvanáct. Z klubu Volejbal Brno byli nominováni dva smečaři, a to Tadeáš Handlíř a Marek Perry. „Handlíř je však zraněný, takže nad jeho startem visí otazník,“ podotkl trenér.

Týmy pro jednotlivé skupiny MS do 21 let vylosoval kapitán týmu Volejbal Brno Michal Hrazdira. „Prostor pro postup této mladé reprezentace ze skupiny určitě je. I když to nebude jednoduché,“ uvedl.

V Brně budou ještě na programu zápasy základní skupiny B, kde podle losu jsou Rusko, Turecko, USA a Kuba. Ve skupině C budou hrát týmy Argentiny, Itálie, Islámské republiky Írán a Ukrajiny v Českých Budějovicích. Na jihu Čech bude na pořadu i skupina D s celky Číny, Brazílie, Egypta a Japonska. Následovat budou další zápasy včetně semifinálových s tím, že finále bude 2. července v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…