Brno: Střední škola na Olomoucké má novou školní kuchyni, stála 58 milionů

02.02.2024 10:23 | Tisková zpráva

Studenti, pedagogové a zaměstnanci krajem zřizované Střední školy technické a ekonomické v Brně na Olomoucké mohou užívat výhod nové školní kuchyně. Ve středu 31. ledna 2024 ji symbolicky otevřeli krajští radní Vladimír Šmerda a Karel Jurka.

Brno: Střední škola na Olomoucké má novou školní kuchyni, stála 58 milionů
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Tato významná brněnská střední škola s více než tisícovkou žáků měla dosud školní stravování zajištěno pouze formou dovozu obědů vydávaných prostřednictvím výdejny. Cílem celého projektu bylo zajištění kvalitní pestré stravy díky vybudováním nové školní kuchyně přímo v areálu školy,“ říká krajský radní pro oblast investic Vladimír Šmerda.

Projekt s celým názvem “Střední škola technická a ekonomická Brno, Olomoucká – Rozšíření stravovacího provozu“ přišel kraj celkem na 58 milionů korun.

Nová kuchyně vznikla v prostorách 1. podzemního podlaží budovy školy. „Kuchyně nahradila nevyužívané prostory výměníkové stanice, technických místností a garáží. Její celková kapacita je nyní až 1500 obědů. S výdejnou stravy v 1. nadzemním podlaží je nová kuchyně spojena výtahem pro dopravu stravy,“ přidává podrobnosti radní pro školství Karel Jurka.

Kromě samotné varny vznikly při kuchyni veškeré související objekty – přípravny pro kuchyni, chladící a mrazící boxy, sklady potravin, zázemí pro personál kuchyně včetně sociálních zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…