Brno: Teplárny pokračují v přechodu z páry na horkou vodu

01.05.2018 7:38

Pouze minimální omezení v dopravě, ale citelný úbytek parkovacích míst především kolem Úvozu, Údolní a Mendlova náměstí přinese přes léto pokračující rekonstrukce teplárenské sítě.

Brno: Teplárny pokračují v přechodu z páry na horkou vodu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Její modernizace a přechod z páry na horkou vodu, v nichž Teplárny Brno pokračují letos již osmým rokem, jsou nutným krokem ke stabilizaci ceny tepla a úsporám pro zákazníky. Omezení začnou platit od 2. května.

Do provozu na silnicích zasáhne letošní etapa jen minimálně, uzavírka je plánována pro ulici Jaselskou od 2.5.2018 do 10/2018 a dále části ulic Grohova, Gorkého, Roubalova, Obilní trh a Běhounská mezi náměstím Svobody a Jakubským náměstím. Po dobu výkopových prací v oblasti ulice Gorazdova (předpoklad od 21. 5. 2018 po dobu 3 týdnů) bude úplně uzavřena ulice Gorazdova a zobousměrněna ulice Pellicova. Po dokončení těchto výkopových prací bude ulice Gorazdova zjednosměrněna směrem od ulice Pellicova na Úvoz. Částečně omezen provoz bude v oblasti Úvoz, Údolní a Tvrdého.

Rozsah letošní výměny si však vyžádá dočasný úbytek několika stovek parkovacích stání, což zkomplikuje situaci obyvatelům ulic dotčených stavbou, zejména Jaselská, Grohova, Gorkého, Arne Nováka a na Obilním trhu. Dále na ulici Trýbova, Gorazdova a Tomešova a také na parkovišti u baziliky Nanebevzetí Panny Marie vedle starobrněnského pivovaru.

Vzhledem k těmto omezením je dočasně možné parkovat na 55 nově zřízených místech podélného stání na Údolní. Práce jsou plánovány mimo jiné také do oblasti parovodu Sever v lokalitách kolem ulic Zábrdovická, Stará osada, Lazaretní a Kosmákova, kde budou probíhat souběžně v koordinaci se stavbou koordinovanou MMB rekonstrukce tramvajového tělesa na ulici Cejl. Podobně zkoordinovaná je i rekonstrukce parovodu v oblasti Rašínovy v centru Brna, kde se teplárny rovněž pouze připojí k rekonstrukci tramvajového tělesa na Moravském náměstí.

Podrobné mapy jednotlivých oblastí najdete ZDE a na webu Tepláren Brno (ZDE).

Informační leták o rozsahu prací je také distribuován do schránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…