Brno: V Jehnicích rozšíří místní hřbitov

16.02.2019 12:47

Rada města Brna odsouhlasila poskytnutí investiční dotace ve výši 5 milionů Kč na rozšíření hřbitova v brněnských Jehnicích. Poskytnutí investičního transferu musí ještě schválit březnové zastupitelstvo.

Brno: V Jehnicích rozšíří místní hřbitov
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Pozemek určený pro rozšíření hřbitova je v majetku města Brna. V rozšířené části hřbitova vznikne 89 kopaných hrobů, 301 urnových hrobů a také nové parkoviště pro 10 vozidel,“ přiblížil první náměstek primátorky Petr Hladík.

V rozpočtu města Brna na rok 2019 má městská část Brno-Jehnice na rozšíření hřbitova již schváleny finanční prostředky ve výši 900 tisíc Kč. „Nyní město Brno na základě žádosti městské části posílá další prostředky ve výši 5 milionů Kč. Celkem tedy město Brno přispělo na rozšíření hřbitova částkou 5,9 milionu Kč,“ dodal Petr Hladík.

Zastupitelstvo městské části Brno-Jehnice v prosinci loňského roku odsouhlasilo výběr dodavatele na akci „Rozšíření hřbitova v Brně-Jehnicích a rekonstrukce chodníku stávajícího hřbitova“. Zhotovitelem je firma Přemysl Veselý stavební a inženýrská činnost s. r. o. Celkové náklady činí cca 6 291 000 Kč včetně DPH. Zbylou část peněz doplatí ze svého rozpočtu městská část. Hotovo bude v červenci letošního roku.

„Těší mě spolupráce s městem, díky níž se rozšíří hřbitov v naší městské části. Vybraná firma již započala s pracemi a po jejich dokončení se o hřbitov bude nadále starat Správa hřbitovů města Brna,“ dodal starosta městské části Brno-Jehnice Václav Šicha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…