Brno: V lokalitě Dolní Louky v Kníničkách se připravuje nová zástavba

04.12.2017 10:46 | Zprávy

Mateřská škola, dům s pečovatelskou službou a ParaCENTRUM Fenix vzniknou v městské části Kníničky, konkrétně v lokalitě Dolní Louky, kde se nyní bourá bývalý areál VUT. Záměr nové zástavby na svém zasedání doporučilo Radě města Brna schválit minulý týden zastupitelstvo městské části. Ta to dnes svým rozhodnutím potvrdila.

Brno: V lokalitě Dolní Louky v Kníničkách se připravuje nová zástavba
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Nyní se začnou zpracovávat projektové dokumentace, termín jejich zhotovení je stanoven na první čtvrtletí roku 2019. Poté by se mohlo začít stavět. Finance máme na všechny tři stavby zajištěny, u školky a ParaCENTRA se bude žádat o dotace. Co se týče pozemku určeného pro stavbu ParaCENTRA, budou město a spolek Fenix jednat o prodeji, aby mohl následně podat žádost o dotace z ITI,“ komentoval první náměstek primátora Petr Hladík.

Objemovou zastavovací studii, kterou si nechalo zpracovat město Brno, vyhotovily 3 architektonické kanceláře. Z těchto byla vybrána studie atelieru CHYBIK+KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS. V souladu se zadávacími podmínkami vznikne na území trojtřídní mateřská škola s kapacitou 75–81 dětí, doplněná o školní kuchyni a vyhovujícím venkovním prostorem pro pobyt dětí. Budovu stávající mateřské školy využije pro své potřeby městská část. Dále přibude dům s pečovatelskou službou s 20 až 30 bytovými jednotkami a společenskou místností. Všechny byty budou bezbariérově přístupné. Třetím novým objektem bude Paracentrum Fenix.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…