Brno: Vánoční strom přivezou koně

14.11.2018 10:47

Brněnské vánoční trhy letos třiadvacátého prosince nekončí. Na proslulý turbomošt i na další vánoční speciality mohou Brňané zajít také během vánočních svátků.

Brno: Vánoční strom přivezou koně
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Vánoční nádech dostane náměstí Svobody už tento týden. V sobotu 17. listopadu sem z Bílovic přivezou vánoční strom. "Pokusíme se letos o částečnou rekonstrukci toho úplně prvního převozu z Bílovic do Brna, ke kterému došlo před 94 lety. Tentokrát ho tedy nepoveze kamion, ale koňské spřežení. Příjezd stromu doprovodí na náměstí Svobody speciální program," láká ředitelka TIC Brno Jana Janulíková. Program sobotního odpoledne najdete už nyní ZDE.

Věděli jste, že Brno bylo vůbec první město v České republice – a dost možná i ve střední Evropě – které mělo na náměstí svůj vánoční strom? Pokud chcete vědět, jak k tomu došlo, pusťte si celý rozhovor. Dozvíte se také, jestli se rekonstrukce Dominikánského náměstí nějak odrazí na oblíbených Gastronomických Vánocích nebo co všechno se bude dít na náměstí Svobody a jakou roli při tom bude hrát brněnský orloj.

Brněnské Vánoce si lidé na náměstí Svobody a Dominikánském náměstí letos užijí až do 28. prosince. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…