Brno: Výsledky soutěže o návrh vodních prvků na Dominikánském náměstí

02.06.2020 14:47

Z loni zrekonstruovaného Dominikánského náměstí zmizela auta a jeho přeměnu ve vstřícný veřejný prostor by měly dovršit nové vodní prvky. Jak dopadla architektonicko-výtvarná soutěže na jejich podobu, uvidí lidé na výstavě, která dnes začíná v Urban centru na Mečové ulici.

Brno: Výsledky soutěže o návrh vodních prvků na Dominikánském náměstí
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Dotvořit charakter Dominikánského náměstí, v letních měsících chladit jeho povrch a zpříjemňovat tak návštěvníkům pobyt v tomto exponovaném brněnském prostoru, to je hlavní účel vodních prvků, které by měly na náměstí vzniknout. V úvahu mimo jiné přichází drobnější vodní prvek před kostelem svatého Michala a mohutnější kašna nebo fontána před budovou Nové radnice.

Město Brno proto na podobu vodních prvků na Dominikánském náměstí vyhlásilo v prosinci loňského roku architektonicko-výtvarnou soutěž, s jejímiž výsledky se zájemci mohou seznámit na výstavě v Urban centru na Mečové 5. Od 2. června jsou zde představeny návrhy všech účastníků soutěže. Expozice je přístupná zdarma.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…