Brno: Základní škola v Žebětíně se rozšíří o osm tříd

17.06.2019 10:00

Radní se na své schůzi zajímali o situaci na základních školách ve městě. V některých městských částech chodí vzhledem k demografickému vývoji do základních škol více dětí než v minulosti.

Brno: Základní škola v Žebětíně se rozšíří o osm tříd
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

To je případ žebětínské školy na ulici Otevřená. Ta nyní žádá krajskou hygienickou stanici o navýšení kapacity. Město na nastalou situaci reaguje a připravuje přístavbu, díky níž vznikne 8 nových tříd a další zázemí.

„Statistiky ukazují v lokalitě Žebětína a Bystrce velký nárůst dětí, které vstupují do předškolního a základního vzdělávání. Děláme tedy vše pro to, abychom navýšili kapacitu školek a škol. Rozšíření žebětínské základní školy je největší investicí ve školství v následujících dvou letech a výrazně se tím pomůže rodičům, kteří zde bydlí,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík.

Investice spočívá v přístavbě pavilonu pro II. stupeň a nástavbě přízemních objektů o jedno patro s únikovým schodištěm.

„Celkem vznikne 8 tříd a jedna odborná učebna na fyziku a chemii. K tomu se vybudují i šatny pro nové třídy, kabinety pro učitele a sociální zařízení. Dojde i k úpravě jídelny,“ dodal radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Na přístavbu bylo vydáno stavební povolení a je připravena dokumentace pro výběr dodavatele. Vedlejší pavilon se dá stavět za provozu, nástavby musejí stavaři naplánovat na prázdninové období.

Rada města Brna schválila zařazení akce do městského rozpočtu. Počítá se s celkovými náklady ve výši 68,2 milionu korun. Stavební práce by měly začít v průběhu letošního roku a skončit v roce 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…