Brno: Zastupitelé schválili podporu CS EXPO Brno 2018 a sportovišť

26.07.2017 11:27

Podporu projektu CS EXPO Brno 2018 a investiční dotace pro městskou společnost STAREZ-SPORT schválili zastupitelé na svém včerejším zasedání.

Brno: Zastupitelé schválili podporu CS EXPO Brno 2018 a sportovišť
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Výstava s pracovním názvem CS EXPO 2018 se má především konat v areálu brněnského výstaviště, které v příštím roce oslaví 90 let od svého založení. Má připomenout 100. výročí založení Československé republiky.

Významná akce však závisí také na projednání a podpoře české a slovenské vlády. Předpokládaný rozpočet je 150 milionů korun. Brno se bude na spolufinancování podílet maximálně do výše 50 milionů korun.

Pro veřejnost vznikne další sportoviště v areálu za Lužánkami, kde se od 9. do 17. června konal evropský šampionát v malé kopané. Travnatý koberec od Asociace malého fotbalu ČR získal STAREZ-SPORT. Zastupitelé dnes schválili dotaci1,8 milionu korun na dovybavení areálu, které budou sloužit konkrétně na vybudování tribuny pro 100 diváků, osvětlení, mantinely, střídačky a další jeho zabezpečení. Umělý travnatý koberec a další zázemí bude možné v budoucnu přesunout i do Pisárek do areálu Koupaliště Riviéra, pokud za Lužánkami začne výstava hokejového stadionu.

Na podzim má začít oprava koupaliště na Riviéře, které spravuje STAREZ-SPORT. Předpokládaná cena je 214 milionů korun. Přesnější částka bude známá po výběrovém řízení. Ze tří bazénů prosakuje značné množství vody. Mají být nově pokryty nerezovou vanou. Areál má být také doplněný o další prvky pro relaxaci. Ve slunečných dnech navštěvuje koupaliště až 4 000 návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…