Brno: Zlatou medaili z Entente Florale uvidí i veřejnost

14.12.2017 10:48

Obyvatelé Brna i kolemjdoucí mohou na vlastní oči spatřit zlatou plaketu z evropské soutěže kvetoucích sídel Entente Florale 2017. Toto ocenění je umístěno u vchodu do budovy magistrátu na Husově ulici číslo 12.

Brno: Zlatou medaili z Entente Florale uvidí i veřejnost
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Zlatou medaili nejen za kvalitu péče o zeleň a přírodu ve městě, ale také úroveň ekovýchovy či služeb pro turistický ruch obdrželo město Brno ve slovinském Podčetrtku v polovině září. V Brno je tak prvním českým městem, které zlatou medaili získalo.

Soutěž Evropských kvetoucích sídel každoročně vyhlašuje organizace „Association Européenne pour le Fleurissement et le Paysage“ (AEFP), což je nevládní nezisková organizace se sídlem v Bruselu.

 

Projekt je znám již od roku 1975, iniciovaly jej dvě květinové velmoci – Francie a Velká Británie. Hlavní důraz byl kladen na květiny, květinovou výzdobu měst a obcí a pořádek a čistotu v sídlech.

Město Brno se soutěže poprvé zúčastnilo v roce 2004. Tehdy získalo stříbrnou plaketu a speciální cenu za zvlášť profesionální přístup v péči o historické parky a koncepční péči o stromořadí. V roce 2016 město Brno hostilo slavnostní udílení cen. Událost se konala v Besedním domě, navazující Evropský jarmark se konal na nádvoří Nové radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…