Brno: Zopakujte si silniční předpisy a vyhrajte s Bezpečně Brnem lákavou cenu

11.06.2019 11:33

Otestovat vlastní znalosti dopravních předpisů a základů první pomoci a přitom vyhrát hodnotné ceny mohou zájemci, kteří se zapojí do soutěže Bezpečně Brnem. Od 1. června do konce srpna mohou vyplnit online test. V zářijovém finále se pak ti nejlepší utkají o poukazy v hodnotě až 7 tisíc korun a další odměny.

Brno: Zopakujte si silniční předpisy a vyhrajte s Bezpečně Brnem lákavou cenu
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Odbor dopravy brněnského magistrátu si pro širokou veřejnost připravil soutěž, která prověří, jak dobře lidé ovládají pravidla silničního provozu nebo jestli by si úspěšně poradili s poskytnutím první pomoci. Obě tyto oblasti by měl každý řidič dobře znát. Účastníky soutěže tak čekají otázky, jako kdo může vjet na cyklostezku, kde nesmí řidič zastavit a zůstat stát, i úkoly typu určit pokyn policisty podle obrázku nebo správně poznat dopravní značku.

Soutěž je dvoukolová. Nejprve luštitelé vyplní znalostní kvíz na webu Bezpečně Brnem. Třicet otázek mohou lidé zodpovědět od začátku června do 31. srpna. Do finále postoupí devadesát luštitelů, kteří zvládnou vybrat ze čtyř nabízených možností tu správnou v nejkratším čase.

Ve velkém finále se pak utkají ti nejlepší 21. září v areálu Dopravního hřiště Riviéra. Tam na ně bude čekat opět test ze znalostí pravidel silničního provozu, ale také otázky z oblasti zdravovědy. Všichni finalisté dostanou zajímavé ceny, na tři nejlepší navíc čekají dárkové poukazy v hodnotě 3 tisíce pro třetí místo a 5 tisíc pro druhé místo. Vítěz si odnese poukaz v hodnotě 7 tisíc korun. Zkrátka nepřijdou ani lidé, kteří se přijdou na zápolení podívat. Připravený je doprovodný program.

Zapojit se může kdokoli, ať už v Brně žije, pracuje, studuje, jezdí sem na výlety, nebo město navštěvuje z jiných důvodů. Podrobné podmínky a rozřazovací test naleznou zájemci na webu soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…