Brno má cenu za nejlepší evropský projekt, který řeší ubytování lidí v nouzi

18.10.2017 19:52

Město Brno získalo se svým projektem Rapid Re-Housing ocenění k Mezinárodnímu dni lidí bez domova. Cenu udělila 10. října v Bruselu Evropská federace národních organizací pracujících s lidmi bez domova (FEANTSA).

Brno má cenu za nejlepší evropský projekt, který řeší ubytování lidí v nouzi
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Brněnský projekt Rapid Re-Housing se umístil jako nejlepší projekt v Evropě, který řeší bytovou nouzi. Padesát rodin, které bydlely v soukromých ubytovnách, azylových domech a jiných formách bytové nouze, dostalo možnost stát se nájemníky v městských bytech. Rodiny, které se stěhovaly od září minulého roku do května tohoto roku, tak dostaly šanci začít znovu normální život mimo prostory ubytoven.

„Nedávno se prodloužily 15 rodinám smlouvy uzavřené původně na rok,“ uvedl zastupitel Martin Freund s tím, že projekt si tak po 12 měsících fungování drží úspěšnost 94 procent, což je srovnatelné s obdobnými akcemi v zahraničí.

Poskytovatelem služby je místní nevládní organizace IQ Roma Servis, proškolená průkopníky systému bydlení především v Evropě HVO Querido Discus. Projekt vznikl ve spolupráci magistrátu a Platformy pro sociální bydlení, jejímž cílem je minimalizace bezdomovectví rodin a jednotlivců v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…