Brno navrhlo místa, kde je třeba rozšířit nabídku základních škol

29.10.2020 13:53

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravuje nový investiční program na podporu rozvoje infrastruktury základního vzdělávání na období let 2021 až 2028. Ten má zajistit dostatečné kapacity základních škol v oblastech zasažených rezidenční suburbanizací.

Brno navrhlo místa, kde je třeba rozšířit nabídku základních škol
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Město Brno do tohoto programu navrhlo osm míst pro vznik škol nových a čtyři místa, kde by bylo vhodné navýšení počtu žáků řešit například dostavbou na stávajících školách.

Zcela nové školy by měly vzniknout v lokalitách Kamechy, Nová Zbrojovka, Botanická, Starý Lískovec, Brno-jih, Trnitá, Sadová a v lokalitě Brněnské třídy.

Pro rozšíření stávajících škol byly vytipovány ZŠ Otevřená 20a, ZŠ a MŠ Bosonožské nám. 44 a také školské budovy Jánská 22 a Charbulova 137. „Školské budovy na ulici Jánská a Charbulova jsou v současné době opuštěné a nevyužité. Vzhledem k minulosti, kdy byly využívány jako budovy pro vzdělávání, mohou být pro zřízení základních škol optimální,“ doplnil Jaroslav Suchý, radní pro oblast školství a sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…