Brno podpořilo společně s Jihomoravským inovačním centrem lokální firmy

17.04.2019 16:34

Celkem 47 jihomoravských firem si včera odneslo kreativní voucher v podobě poukazu na spolupráci s regionálními kreativci výši až 100 tisíc korun. Do letošního losování se zapojilo více zájemců než v minulém ročníku.

Brno podpořilo společně s Jihomoravským inovačním centrem lokální firmy
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Komu ze 128 technologických firem připadne voucher rozhodla primátorka města Markéta Vaňková a náměstek Tomáš Koláčný pomocí losu. Jedním z vylosovaných byla například firma Dobrá logopedie, která vyvíjí aplikaci pro efektivní komunikaci logopedů s klienty. Spolupracovat budou s kreativci z Design dílny, kteří pro ně vytvoří grafický a uživatelsky přívětivý návrh aplikace.

Brno je první české město, které pomáhá formou kreativních poukazů spojit malé a střední podniky s regionálními kreativci. Spolupráce v některých případech pokračuje i po vyčerpání voucheru. „Hledáním možností, jak podporovat kreativní profese, se zabýváme intenzivně. Ať už je to proměna bývalé káznice v Bratislavské ulici v Kreativní centrum Brno, nebo finanční podpora Kreativních voucherů. Z hodnocení předchozích ročníků voucherů vyplývá, že majitelé firem jsou se službami kreativců spokojeni a tvrdí, že má jejich práce pozitivní dopad na jejich byznys. Program tak umožňuje firmám být konkurenceschopnější a inovativnější,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková.

Poprvé se letos uskutečnila otevřená diskuze s regionálními kreativci o veřejných zakázkách v místních organizacích a institucích. Zúčastnil se jí tým zodpovědný za marketing města Brna a Jihomoravského kraje, zástupci Turistického informačního centra, Centrály cestovního ruchu Jižní Morava a dalších institucí.
Kreativní vouchery jsou inspirované úspěšným konceptem podpory z Manchesteru nebo Salzburgu. Brno je ve spolupráci s JIC představilo poprvé v roce 2016 jako vůbec první město v ČR.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…