Brno získá nové gymnázium

03.10.2022 16:02 | Tisková zpráva

Po třicetileté pauze v Brně vznikne nové veřejné gymnázium. Jeho obsahovou koncepcí se v pondělí 3. října zabývali ředitelé firem i tři brněnští rektoři a další zástupci akademické sféry.

Brno získá nové gymnázium
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Jihomoravský kraj pověřil Střední průmyslovou školu chemickou v Brně na Vranovské a jejího ředitele Viléma Koutníka přípravou gymnázia s přírodovědnou profilací. Fungovat bude v bývalé obchodní akademii na ulici Pionýrské.

Vedle investiční akce je pozornost zaměřena také k obsahové koncepci nového gymnázia. Cílem je nabídnout v nových prostorách špičkové všeobecné střední vzdělání s důrazem na přírodní vědy, které jsou významným prvkem vzdělávací a inovační strategie celého regionu. Navíc je poptává široké spektrum firem z privátního sektoru.

Přípravě obsahové koncepce se v pondělí 3. října věnovalo jednání pracovní skupiny za účasti představitelů brněnských univerzit (3 rektorů, prorektora a 6 děkanů), se kterými bude nové gymnázium úzce spolupracovat, a ředitelů řady oborově relevantních firem. „Vznik zbrusu nového gymnázia je příležitost vnést do základů jeho koncepce to nejlepší ze současné vědy i praxe. Jižní Morava je dnes evropsky viditelným lídrem v přírodních vědách. Toto nové gymnázium dá novým generacím šanci posouvat to ještě dál, protože věda, poznání a inovace nemají hranice,“ řekl úvodem jednání Jiří Nantl - náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…