Broumov: Broumovští jeskyňáři mají díky dotaci a podpoře města svůj propagační spot

22.08.2022 12:47 | Tisková zpráva

Věděli jste, že se na Broumovsku nachází mnoho pseudokrasových jeskyní? Ty jsou typické pro pískovcové oblasti a nenajdete v nich krápníky jako v těch krasových, protože vznikají mechanickým působením.

Broumov: Broumovští jeskyňáři mají díky dotaci a podpoře města svůj propagační spot
Foto: wikipedie
Popisek: Broumov.

Všechna skalní města regionu, jmenovitě Broumovské stěny, Adršpašsko-teplické skály, Ostaš, Hejda a Kočičí skály, jsou na podzemní prostory velmi bohatá. Česká speleologická společnost zde prostřednictvím broumovské organizace registruje téměř 200 prostor a další na své objevení ještě trpělivě čekají. Vstup do temných jeskyní je ale bohužel pro běžného turistu nemožný. Proto alespoň nahlédněte do unikátních míst vytvořených během staletí přírodou a poznejte náročnou práci jeskyňářů prostřednictvím tohoto videoklipu.

Výrobu obou klipů realizoval místní fotograf a kameraman Zdeněk Vlček @enricoschimanski, moc děkujeme, a je možno je zhlédnout pod názvy Turistické Broumovsko 2022 a "Speleologické Broumovsko 2022" na kanálu MĚSTO BROUMOV na www.youtube.com ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

19:27 Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

Ludmila Dvořáková, která vytváří kraslice zdobené voskovou batikou a Alena Minaříková, která se věnu…