Bruntál: Dobročinná cyklotour navštívila město

10.06.2022 21:23 | Tisková zpráva

Cyklotour Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí opět vedla přes Bruntál.

Bruntál: Dobročinná cyklotour navštívila město
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Peloton třináctého ročníku dobročinné akce sem dorazil ve středu 8. června. Bruntál byl cílem sedmého dne etapové tour. Cyklisté ráno vyjeli na trasu dlouhou 120 kilometrů z Vyškova a ve čtvrtek pokračovali z Bruntálu do Bystřice pod Hostýnem. V čele skupiny nechyběl jezdec na vysokém kole Ivan Burket.

Vysoké kolo je symbolem projektu na Kole dětem, jehož účastníci se snaží získávat finanční pomoc pro děti nemocné rakovinou. Start do další etapy dobročinné cyklotour v Bruntále odmávly právě Valinka a František, děti po onkologické léčbě. Přišly poděkovat cyklistům a dalším dárcům za příspěvek na rekondiční pobyt. „Co my, my na těch kolech, to je jen taková symbolika. Hrdinové jsou tady ty děti, jejich rodiče. A proč to děláme? Protože jim chceme pomoci a daří se nám to,“ řekl Josef Zimovčák, jehož nadace v loni rozdělila na rekondiční pobyty nemocných dětí více než 2,8 milionu korun.

Letošní ročník cyklotour Na kole dětem vede z Prahy do jihomoravských Vrbic. Má deset etap, na kterých cyklisté urazí přes 1200 kilometrů. Bruntál je jednou z cílových stanic již po několikáté. Město Bruntál podnik pravidelně finančně podporuje, mezi sponzory jsou i některé zdejší firmy. Bruntálští sportovci jsou každým rokem součástí peletonu.

Více informací o projektu i možnostech finanční pomoci je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.