Bruntál: Kunov již není součástí Bruntálu, ale Nových Heřminov

21.07.2019 11:33

Rozhodnutím Ministerstva vnitra, o jehož právní moci bylo Město Bruntál informováno dne 14. 7. 2019, došlo ke dni 21. 6. 2019, v souladu s ustanovením §26a zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), k úpravě katastrálních hranic Bruntálu.

Bruntál: Kunov již není součástí Bruntálu, ale Nových Heřminov
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Tato úprava spočívá (zjednodušeně řečeno) v tom, že dosavadní území města Bruntálu v rozsahu části Kunov již nadále není součástí Bruntálu, ale nově se stalo součástí obce Nové Heřminovy. Uvedená skutečnost nastala přes nesouhlas Města Bruntálu, kdy o zamítnutí rozkladu rozhodl ministr vnitra.

V důsledku této změny se pak mimo jiné občané s trvalým pobytem na území Kunova stali občany Nových Heřminov. Další důsledky této změny v současnosti Město Bruntál konzultuje s Ministerstvem vnitra, odborem veřejné správy, dozoru a kontroly, a bude o nich občany informovat.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …