Bruntál: Město zřídí nové přechody pro chodce

16.02.2020 18:01

V Bruntále budou v následujících měsících zřízeny nové přechody pro chodce, které umožní bezpečnější přecházení občanů ve frekventovaných a méně přehledných úsecích.

Bruntál: Město zřídí nové přechody pro chodce
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Rada města ve středu 5. února schválila realizaci přechodu pro chodce v ulici Pod Lipami. Přechod bude zřízen v dolní části ulice, před křižovatkou s ulicí Vančurovou. V tomto úseku, který navazuje na křižovatku s ulicemi Dr. E. Beneše a Olomouckou, resp. silnicí I/45, vzrostla frekvence pohybu chodců zejména po zprovoznění nedalekého obchodního centra.

Nový přechod pro chodce bude osvětlen a bude na něj navazovat úsek nově vybudovaného chodníku.

Město také zřídí nový přechod pro chodce, který umožní bezpečnější přecházení přes silnici I/45 v Krnovské ulici, pod odbočkou do ulice Polní. Opatření vyjde vstříc obyvatelům lokality, zaměstnancům podniků v Polní ulici a také uživatelům garáží v blízké lokalitě. Součástí přechodu bude vybudování chodníku, samotný přechod bude rovněž osvětlen.

Oba přechody mají být vybudovány v průběhu letošního roku, náklady ve výši několika set tisíc korun uhradí město ze svého rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…