Bruntál: Miliony na rozvoj průmyslové zóny - nová stezka, parkoviště i obratiště

22.11.2017 18:15

Město Bruntál díky dotaci z kraje a spolupráci s místními firmami dokončilo realizaci projektu rozvoje průmyslové zóny Bruntál – Sever. Cílem bylo především usnadnit dopravu do průmyslové zóny pěším, cyklistům, motoristům i lidem využívajícím hromadnou dopravu.

Bruntál: Miliony na rozvoj průmyslové zóny - nová stezka, parkoviště i obratiště
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Od roku 2015 je v provozu nová stezka pro pěší a cyklisty, kteří do té doby využívali výhradně frekventovanou silnici podél průmyslové zóny v Zahradní ulici. Před rokem byla stezka prodloužena až k areálu společnosti OSRAM a přibylo u ní nové osvětlení, které zde dosud citelně chybělo.

Zatímco světla pro jedenatřicet nových lamp daroval uvedený bruntálský výrobce světelné techniky, stavební práce byly provedeny díky krajské dotaci.

V průběhu realizace projektu „Rozvoj průmyslové zóny Bruntál – Sever“ Moravskoslezský kraj dodatečně navýšil individuální účelovou investiční dotaci na deset milionů korun. V rámci projektu tak bylo následně vybudováno obratiště pro autobusy se zastávkou včetně záchytného parkoviště s více než osmdesáti parkovacími místy a také opravena příjezdová komunikace.

Projekt byl dokončen v letošním roce a završil realizaci dlouhodobého záměru s cílem podpořit rozvoj podnikání ve městě a zkvalitnit možnosti dopravy zaměstnancům bruntálských firem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…