Bruntál: Nový komunitní plán sociálních služeb

14.02.2018 20:31

Město Bruntál při řešení obtížných životních situací svých občanů využívá formu „komunitního plánování sociálních služeb“.

Bruntál: Nový komunitní plán sociálních služeb
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

V praxi to mimo jiné znamená, že při stanovování toho, co je v sociální oblasti důležité, vychází ze zjištění skutečných potřeb obyvatel města. V současné době je realizován IV. Komunitní plán sociálních služeb na území města Bruntálu 2015 – 2017, jehož platnost byla prodloužena do konce roku 2018.

Pro roky 2019 - 2021 bude vytvořen plán nový, na kterém se mohou podílet i občané města, a to tím, že vyplní anonymní dotazník a odevzdají jej do konce března na některém ze sběrných míst. Těmito místy jsou: divadlo - pokladna, kino, wellnes centrum, Mateřské centrum Skřítci, Městské informační centrum na Náměstí Míru, Seniorpoint na Náměstí Míru a kancelář č. 123 v budově A Městského úřadu Bruntál. Dotazník je také možno vyplnit on-line na webových stránkách města.

Vyhodnocené dotazníky pak budou jedním z podkladů pro stanovení cílů a opatření, které by měly být realizovány, a to jak samotným Městem Bruntál, tak různými organizacemi, které na území města poskytují registrované sociální služby či služby na ně navazující.

Mnohem aktivnějším způsobem, jak život ve městě ovlivnit, je podílet se na činnosti některé z pracovních skupin, které jsou v rámci komunitního plánování nastaveny – Děti, mládež, rodina, Etnické menšiny, Osoby se zdravotním postižením, Osoby v krizových situacích a Senioři. Členem pracovní skupiny se může stát každá osoba starší 18 let, která má společně sdílené společenské hodnoty, společné zájmy a společné problémy v rámci komunitního plánování sociálních služeb města Bruntálu.

Více informací o komunitním plánování a o sociálních službách je možno získat na webových stránkách Města Bruntál v elektronickém katalogu sociálních služeb, osobní návštěvou Veletrhu sociálních služeb města Bruntál, který se koná každý rok v měsíci září, či přímo u pracovníka pro komunitní plánování  Městského úřadu v Bruntále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…