Bruntál: Práce na terminálu začnou již brzy

28.04.2013 16:02

Práce na výstavbě nového dopravního přestupního terminálu v Bruntále začnou už během následujících dní. Obyvatelé i návštěvníci města dostanou zbrusu nový přednádražní prostor, výstavba však bude vyžadovat jejich trpělivost a shovívavost, hlavně při některých dočasných změnách v dopravě.

Bruntál: Práce na terminálu začnou již brzy
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

 

Namísto stávajícího bude vybudováno zcela nové autobusové nádraží. Dostane novou čekárnu s občerstvením a informačním centrem s odjezdovými tabulemi a infokioskem, přístřešek pro kola a konečně také toalety. Projekt zahrnuje nové dopravní řešení okolí autobusového stanoviště a prostoru mezi vlakovým a autobusovým nádražím. Vystavěna bude nová obslužná komunikace od silnice I/11. 
 
Nové a oproti stávajícím jinak řešené budou nástupní ostrůvky, přibudou také potřebná parkoviště pro sedm desítek osobních aut a odpočinková zóna s mobiliářem. V okolí poroste nově vysázená zeleň. 
 
Městu se podařilo na tuto investici získat dotaci z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko, která pokryje většinu nákladů, zbytek zaplatí město ze svého rozpočtu. Rada města v úterý 23. dubna schválila vítěze elektronické aukce na realizaci stavby, kterým je sdružení KARETA + EUROVIA CS, a.s. Rada dále schválila uzavření a znění smlouvy o dílo s vítězným sdružením. „Vysoutěžené“ náklady představují částku necelých 49 milionů korun bez DPH.
 
Svým rozsahem a investicí se tato stavba řadí mezi nejvýznamnější akce města Bruntálu v posledních letech. Stavební práce budou zahájeny v průběhu května a ukončeny mají být v květnu 2014.
 
Po dobu stavebních prací bude pro provoz vozidel zcela uzavřena místní komunikace v části ulice Nádražní, a to v úseku od křižovatky se silnicí I/11 v ulici Opavské po křižovatku s místní komunikací v ulicí V Aleji, včetně autobusového nádraží.
Provizorní situace bude řešena takto:
 
všechny autobusové zastávky, pro městskou i příměstskou dopravu v obou směrech, budou přesunuty na silnici I/11, ulice Nádražní, na autobusové zastávky u nemocnice, 
 
objízdná trasa bude vedena v ulicích Na Nábřeží, Žlutý Kopec a Smetanova,
 
nepředpokládá se zrušení ani omezení provozu v zařízeních umístěných v prostoru budoucího staveniště (železniční stanice, kavárna, lékárna, ordinace lékařů apod.)
 
Žádáme všechny účastníky silničního provozu o zvýšenou pozornost a velkou trpělivost s překonáním omezujících opatření v daném úseku. 
 
O postupu stavby budeme průběžně informovat v městských novinách a na internetových stránkách města www.mubruntal.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…