Bruntál: Sídliště Květná prošlo významnou obnovou a zbývá poslední etapa

04.08.2018 17:58

Město Bruntál průběžně věnuje pozornost bydlení ve městě a postupně regeneruje jeho sídliště.

Bruntál: Sídliště Květná prošlo významnou obnovou a zbývá poslední etapa
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

V roce 2016 byla zahájena kompletní regenerace sídliště Květná v Bruntále. V dotačním programu Ministerstva pro místní rozvoj byla provedena I. etapa, ve které byla obnovena hlavní komunikace, přilehlé chodníky, oblíbená stezka kolem řeky, lavičky, koše, kompletní obnovou prošlo veřejné osvětlení. Podél páteřní komunikace byla vysazena alej vzrostlých stromů, která časem podstatně zpříjemní celkové klima na okraji sídliště a poskytne v létě stín. Stromořadí bylo umístěno v „zelených ostrůvcích“, ale počet parkovacích stání nebyl nikterak snížen.

II. etapa, zahájená v roce 2017 řešila velkou obnovu vnitrobloku sídliště, které nyní umožňuje trávit zde volný čas ať už dětem - na prolézačkách nebo dospělým - posezením pod pergolami. Součástí této etapy bylo také vyřešení složité dopravní situace u Základní školy Okružní a to novým propojením ulic Květná a Okružní. Stavba byla úspěšně dokončena v předpokládaném termínu k 30. červnu 2018. II. etapa byla podpořena dotací z Ministerstva pro místní rozvoj ve výši 4 mil. Kč.

Obyvatelé museli dočasně snést nepohodlí v pohybu po sídlišti a vypořádat se s omezeními v průjezdu Květnou ulicí, ale odměnou jim je nově zrekonstruované prostředí na sídlišti. Ve výběrovém řízení na dodavatele stavby vyhrála a obě etapy úspěšně zrealizovala firma Kareta z Bruntálu.

V roce 2014 byla mezi obyvateli vyhlášena anketa k sídlišti Květná a na jejích výsledcích byla vypracována celková studie regenerace tohoto sídliště. Nyní jsou I. a II. etapa dokončeny a v projektové přípravě je poslední III. díl. Pokud se podaří městu Bruntál získat dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení, jeho realizace by mohla proběhnout v roce 2019 a tím ukončit celou obnovu této části města.

Sídliště Květná však má už teď novou moderní kvalitu a nabízí dobré bydlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.