Bruntál: Smrky napadl kůrovec, borovice v parku ohrožovaly okolí

22.02.2018 21:22

Rozruch a otázky mezi obyvateli Bruntálu vyvolalo v posledních dnech další kácení vzrostlých jehličnanů na území města.

Bruntál: Smrky napadl kůrovec, borovice v parku ohrožovaly okolí
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

V průběhu února byly pokáceny tři smrky v lokalitě výstavbě nového parkoviště za restaurací V Zatáčce (Uhlířská ulice). Důvodem kácení byla skutečnost, že smrky byly napadeny kůrovcem, ačkoliv to na letmý pohled nemuselo být zřejmé. Orgán životního prostředí uložil provést za skácené smrky náhradní výsadbu na území města.

Další kácení stromů proběhlo v minulých dnech v areálu městského parku. Tentokrát se však nejednalo o smrky napadané kůrovcem jako v minulosti, ale o tři vzrostlé borovice v parku a dále jednu borovici ve Švermově ulici.

Jejich skácení orgán životního prostředí povolil s ohledem na bezpečí obyvatel domů v bezprostřední blízkosti: stromy byly postupem času vyvětveny, přičemž zbylé větve ze zavětvených horních částí se při každém silnějším poryvu větru vylamovaly, a stromy tak byly pro okolí nebezpečnými.

Technické služby prováděly likvidaci dřeva a větví, avšak na druhý den po kácení zjistily, že připravená dřevní hmota ze skácené borovice ve Švermově ulici není na svém místě. Odbor správy majetku, investic a dotací MěÚ požádá o prověření této věci Policii ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…