Bruntál: Studie zimního stadionu je na světě. Podívejte se na návrhy

21.05.2017 7:33

Úvahy o stavbě zastřešeného zimního stadionu v Bruntále začínají získávat reálné obrysy. Město již má k dispozici studii stavby, a to hned ve čtyřech variantách.

Bruntál: Studie zimního stadionu je na světě. Podívejte se na návrhy
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Kromě samotného zimního stadionu se zvažuje i možnost výstavby víceúčelové sportovní haly se zimním stadionem. V takovém případě by šlo o moderní náhradu současné sportovní haly v Zeyerově ulici.

Z hlediska umístění připadají v úvahu dvě lokality. Jedná se o prostor takzvaného Sport Campusu v Kavalcově ulici v areálu Střední průmyslové školy a Obchodní akademie Bruntál, druhou zvažovanou lokalitou je prostor, kde je umístěna stávající ledová plocha mezi ulicemi Staroměstskou a U Stadionu.

Každá z lokalit má své přednosti i zápory. Zatímco v případě Kavalcovy ulice je výhodou blízkost středu města, wellnesscentra a hustota školských zařízení, v druhém případě je zase výhodou velkorysý prostor pro realizaci záměru.

Záměr vybudovat nový zimní stadion pramení ze stavu současné ledové plochy, kterou je nutno i přes poměrně vysokou návštěvnost výrazně dotovat, navíc by si v budoucnu vyžádala nemalé investice. V současné době – jak vzešlo i z průzkumu Českého svazu ledního hokeje – už i podstatně menší města disponují zastřešenými zimními stadiony. Zásadní je také postoj veřejnosti, která své přání realizovat v Bruntále zimní stadion projevila v petiční akci podpořené prozatím více než 3 tisíci podpisů.

Město přivedlo k úvaze zabývat se i možností výstavby víceúčelové sportovní haly se zimním stadionem několik neúprosných skutečností: jednak je to současný stav a velmi omezené možnosti rekonstrukce stávající sportovní haly a jednak možnost zužitkovat odpadové teplo zimního stadionu pro vytápění sportovní haly.

Celkem tedy existují čtyři varianty řešení – v každé z obou lokalit může stát buď samostatný zimní stadion, nebo v kombinaci se sportovní halou.

Nad rámec uvedených variant studie obsahuje i návrh na umístění 400metrového atletického oválu; ten je však možné umístit pouze v lokalitě současné ledové plochy, která by tomuto řešení musela ustoupit.

Oficiálně bude studie představena jejím autorem na zasedání Zastupitelstva města Bruntálu v úterý 13. června.

Podívejte se na návrhy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…