Bruntál: Ulice Jesenická a Rýmařovská budou zelenější

19.02.2021 6:32

Dvě bruntálské ulice, Jesenickou a Rýmařovskou, zkrášlí v následujících měsících nová zeleň. Město na projekt ozelenění ulic podél hlavní silnice získalo dotaci.

Bruntál: Ulice Jesenická a Rýmařovská budou zelenější
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Předmětem projektu je založení nové zeleně podél silnice I/11. Nové stromy a keřové výsadby zkrášlí tři plochy nacházející se mezi Všeobecným a sportovním gymnáziem Bruntál a posledními bytovými domy v Rýmařovské ulici. Funkce nové zeleně však bude zdaleka nejen estetická.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Cílem projektu je především vytvoření příjemnějšího prostředí pro život obyvatel Bruntálu. Pomocí vegetačních prvků dojde k odclonění a částečnému odhlučnění silničního provozu a dalších rušivých elementů. Díky vybranému sortimentu rostlinných druhů dojde k posílení ekologické hodnoty a podpoření biodiverzity oproti současnému stavu.

Vznikne také nový životní prostor pro drobné živočichy, především ptactvo. Vegetační úpravy přinesou zlepšení podmínek pro jejich existenci a zvýšení početnosti populace. Vytvořením záhonů pro keřové výsadby dojde k lepšímu zasakování vody a tedy rovněž ke zlepšení mikroklimatu.

Město na realizaci projektu získalo dotaci z Operačního programu životní prostředí. Celkové předpokládané výdaje projektu jsou 2,11 milionu korun včetně DPH, dotace činí 1,12 milionu, zbylou část uhradí město ze svého rozpočtu.

Projekt má být dokončen ještě v letošním roce, práce budou probíhat v době mezi březnem a listopadem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…