Bruntál a Staré Město jsou propojeny novou stezkou

15.08.2021 13:29

Ač jde o finančně nepříliš objemnou investici, událost se jistě zapíše do kronik Bruntálu a Starého Města: v minulých dnech bylo město s obcí oficiálně propojeno stezkou pro pěší. Využívat jí mohou také cyklisté.

Bruntál a Staré Město jsou propojeny novou stezkou
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Stezka je výsledkem společného projektu uvedených samospráv, jejichž obyvatelé dlouhé roky volali po bezpečném spojení sousedních obcí mimo rušnou silnici II/450. Z bruntálské strany stezka navazuje na nedávno dokončené prodloužení městského parku s novou cyklostezkou, ze strany Starého Města pak na chodník se stezkou pro cyklisty.

Nová stezka má mlatový povrch, je široká 2,5 metru, při napojení ve Starém Městě 3 m, lemována nezpevněnými krajnicemi šířky 0,25 m a její celková délka je bezmála půl kilometru. V úseku u silnice byly umístěny klády, které mají zabránit nájezdu vozidel na stezku.

Technické řešení bylo zvoleno s ohledem na fakt, že v budoucnu tudy povede nová přístupová trasa s asfaltovým povrchem pro motorová vozidla, chodce i cyklisty, která obslouží plánovanou obytnou lokalitu Za Mlékárnou. Náklady tedy nepřekročily ani milion korun, přičemž na základě dohody o vzájemném vypořádání byly rozděleny mezi Bruntál a Staré Město.

„Není to sice akce za miliony nebo desetimiliony korun, ale myslím si, že má pro Bruntál a Staré Město veliký význam. Je to historický milník, protože nehledě na prošlapanou cestičku, řádnou stezkou pro pěší a cyklisty obce propojeny nebyly. Kromě posílení vazeb mezi obyvateli také věřím, že stezka napomůže k dalšímu rozvoji pěší turistiky a cyklistiky,“ okomentoval zprovoznění stezky starosta Bruntálu Ing. Petr Rys, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…