Bystřice pod Hostýnem: Letos se chystá další etapa restaurátorských prací na zámku

05.02.2019 12:09

Město Bystřice pod Hostýnem se uchází o podporu Zlínského kraje z Programu na podporu stavební obnovy a restaurování kulturních památek a památek místního významu na realizaci již 3. etapy restaurátorských prací v 1. patře severního křídla hlavní budovy zámku Bystřice pod Hostýnem.

Bystřice pod Hostýnem: Letos se chystá další etapa restaurátorských prací na zámku
Foto: Bystřice pod Hostýnem
Popisek: Bystřice pod Hostýnem

Práce naplánované pro letošní rok se týkají obnovy dochovaných uměleckořemeslných dřevěných konstrukcí ve velké výstavní místnosti, která se nachází nalevo od svátečního oválného sálu. Navrhované interiérové zásahy jsou koncipovány dle restaurátorského záměru a jejich cílem je odstranit defekty dřevěných prvků vzniklé přirozeným stárnutím i nevyhovujícími povrchovými úpravami, a to zejména druhotnými nátěry, které navíc nekorespondují s barevnou koncepcí prostor. Konkrétně se jedná o obnovu kazetového obložení okenních výklenků, vnitřní roviny oken a tří dvoukřídlých dveří vč. obložení a kování. Dřevěné prvky budou na místě či v restaurátorské dílně mechanicky očištěny až na masivní smrkové dřevo, lokální defekty budou vytmeleny, vybroušeny a bude provedena nová povrchová úprava ve fládru imitujícím ořechovou dýhu. Cílem akce je zachovat reprezentativní charakter prostor využívaných na zámku pro kulturně-společenské účely města.

Restaurátorské práce by měla na základě smlouvy o dílo realizovat v období srpen–listopad 2019 brněnská společnost TABERNÁKL, s. r. o., za celkovou cenu díla 510.207,00 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.