Bystřice pod Hostýnem: Noví zastupitelé složili slib a zvolili vedení města

02.11.2018 15:18

Ustavující zasedání Zastupitelstva města Bystřice pod Hostýnem se uskutečnilo ve středu 31. října 2018 v kruhovém sále bystřického zámku.

Bystřice pod Hostýnem: Noví zastupitelé složili slib a zvolili vedení města
Foto: Bystřice pod Hostýnem
Popisek: Bystřice pod Hostýnem

Zúčastnilo se ho všech 21 nově zvolených zastupitelů a několik desítek občanů. Jednání vedl až do zvolení starosty města nejstarší člen dosavadního zastupitelstva Vojtěch Zicháček a do jeho rukou také zastupitelé skládali svůj slib.

O vedení města rozhodovali zastupitelé v tajném hlasování. Zastupitelstvo města zvolilo pro nové volební období 2018–2022 starostou města Bystřice pod Hostýnem Mgr. Zdeňka Pánka (STAN). Dále odhlasovalo zvolení dvou místostarostů, přičemž jeden z nich je pro funkci uvolněn. Zastupitelstvo města rozhodlo opětovně zvolit uvolněným místostarostou města Jiřího Otta (ČSSD). Mgr. Pavla Malénka (KDU-ČSL) vystřídá z rozhodnutí ustavujícího zastupitelstva ve funkci neuvolněného místostarosty Mgr. Šárka Jelínková (KDU-ČSL).

Ustanoveno bylo, že Rada města Bystřice pod Hostýnem bude mít sedm členů. Ze zákona jsou členy rady starosta města a oba místostarostové. Do rady města byli dále zvoleni: Petr Hradil (STAN), Mgr. Pavel Koláček (STAN), Ing. Jiří Vašina (ODS a nezávislé osobnosti) a Ing. Martin Burdík (ODS a nezávislé osobnosti).

Zastupitelstvo města rozhodlo o novém složení finančního a kontrolního výboru, z nichž oba musí být zřízeny ze zákona. Výbory budou nově sedmičlenné. Zastupitelé zvolili předsedy a členy jednotlivých výborů. Předsedou finančního výboru se stal Mgr. Pavel Koláček (STAN), předsedou kontrolního výboru byl zvolen Tomáš Horák (STAN). Členy výboru mohou být zvoleni i navržení kandidáti, kteří nejsou členy zastupitelstva. Členy finančního výboru se z rozhodnutí ustavujícího zastupitelstva města stali: Mgr. Stanislav Malant (KDU-ČSL), Ing. Monika Pořízková (ODS a nezávislé osobnosti), Antonín Pařízek (ČSSD), Jarmila Blažková (Svoboda a přímá demokracie), Ing. Bc. Eva Badinková (KSČM), Mgr. Hana Pacíková (STAN). Členy kontrolního výboru se z rozhodnutí ustavujícího zastupitelstva města stali: Mgr. Pavel Malének (KDU-ČSL), Lubomír Krutil (ČSSD), Kateřina Karabcová (ODS), Mgr. Mojmír Heryán (ANO 2011), Jarmila Blažková (Svoboda a přímá demokracie), Ing. Bc. Eva Badinková (KSČM).

Na závěr zasedání starosta města Zdeněk Pánek popřál všem novým zastupitelům úspěšné volební období a vyzval je ke společné práci ve prospěch města Bystřice pod Hostýnem a jeho občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…