Bývalé vedení Vyškova oslavilo významná jubilea

15.03.2018 6:34

Vedení města se při příležitost významného životního jubilea sešlo s bývalým starostou Vyškova Kamilem Králem, který stál v čele města v letech 1990 až 1998.

Bývalé vedení Vyškova oslavilo významná jubilea
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Zajímal ho aktuální stav roky plánovaného zdvoukolejnění železniční tratě a s tím spojený dopad na město, promluvil o problematice sociální oblasti, kdy se dotázal na plánované seniorské bydlení v Dědicích. Došlo ovšem i na odlehčená témata: třeba na počínání českých hokejistů na olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu. Vedení města se při příležitost významného životního jubilea sešlo s bývalým starostou Vyškova Kamilem Králem, který stál v čele města v letech 1990 až 1998.

Starosta Karel Goldemund a místostarosta Břetislav Usnul mu popřáli pevné zdraví, mnoho štěstí, vitality a spokojenosti. V únoru oslavil osmdesátiny. Zástupci radnice nezapomněli ani na bývalého místostarostu Břetislava Gregora, který s exstarostou Králem seděl na radnici ve stejném období a který rovněž oslavil osmdesáté narozeniny. Jen o pár dní dříve – v lednu. „Známe se od dětství, jsme dlouholetí dobří přátelé,“ připomněl Král, který je mezi Vyškovany známý i jako bývalý výborný basketbalista.

Při vzpomínce na dvě volební období upozornil na tehdejší úsilí vedení města o rozvoj průmyslové výroby. Jako jedna z prvních v České republice totiž začala v letech 1994–95 vznikat průmyslová zóna Sochorova na severozápadním okraji města. „Po odkupu pozemků, výstavbě komunikací a inženýrských sítí jsme vytvořili pro investory plochu o velikosti deseti hektarů. Poptávka byla veliká, město díky tomu vydělalo a mohli jsme leccos vybudovat. Tehdy se k nám přijeli inspirovat třeba až z Plzně,“ zavzpomínal Král.

Současný starosta označil vznik průmyslové zóny za majstrštyk. „Vyškov to vystřelilo úplně někam jinam. Samozřejmě se k tomu vázala zaměstnanost, firmy jsou v ní silné, pevně zakotvené a úspěšně zavedené,“ ocenil starosta Goldemund.

Druhým velkým úspěchem dua Král-Gregor byla podle bývalého šéfa radnice výstavba vlakového podjezdu směrem k nemocnici v Purkyňově ulici. Oslavenec naopak zalitoval zrušení okresních úřadů z ledna 2003 a zániku Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově, respektive jejího přesunu roku 2004 do Brna.

Nejen sobě, ale i Vyškovanům popřál pevné zdraví. „K narozeninám jsem dostal spoustu knih, tak jsem rád, protože mám zase co číst,“ uzavřel bývalý starosta, který s partou seniorů rád zajde na kuželky, zároveň je aktivním členem Klubu filatelistů ve Vyškově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…