ČSAD Havířov bude zajišťovat dopravní obslužnost ve městě i v dalších letech

24.07.2022 7:35 | Tisková zpráva

Dopravní společnost ČSAD Havířov a.s. uspěla ve veřejné zakázce Zajištění dopravní obslužnosti na území města Havířova a v jeho příměstských oblastech městskou autobusovou dopravou, kterou vypsalo statutární město Havířov na období od 1. 1. 2024 do 31. 12. 2033.

ČSAD Havířov bude zajišťovat dopravní obslužnost ve městě i v dalších letech
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Dne 21. 7. 2022 byla na Magistrátu města Havířova podepsána nová smlouva na zajištění dopravní obslužnosti, kterou podepsali primátor města Havířova Josef Bělica a místopředsedkyně představenstva ČSAD Havířov Pavla Struhalová.

„Věříme, že spolupráce s vybraným dopravcem zajistí a udrží v systému městské autobusové dopravy pro občany města a přilehlých obcí vysoký standard přepravy cestujících. Celá příprava výběrového řízení, až po výběr vítězného uchazeče, zabrala více než rok a půl práce. Od prvních fází jsme pozvali ke spolupráci i zástupce opozice, ale ukázalo se, bohužel, že vůbec nemají zájem pro občany pracovat, a to i přes skutečnost, že se jednalo o největší veřejnou zakázku, kterou Statutární město Havířov v tomto volebním období realizovalo. Tato služba dopravce je vysoutěžena na 10 let a její objem určitě přesáhne částku jedné miliardy korun,“ řekl primátor města Josef Bělica.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9638 lidí

ČSAD Havířov bude provozovat městskou autobusovou dopravu na celkem 21 linkách s celkovým objemem výkonu cca 3 000 000 km/rok, z toho na území obcí Petřvald, Albrechtice, Horní Suchá, Horní Bludovice, Šenov, Těrlicko a Stonava 500 000 km/rok. Doprava bude zajištěna 48 nízkopodlažními vozidly. Autobusy jsou vybaveny vnitřním i vnějším elektronickým informačním systémem, zařízením pro snížení nástupní hrany při nástupu cestujícího s invalidním vozíkem nebo kočárkem. Jejich součástí je i výbava pro cestující se smyslovým postižením zraku, součástí nových vozů bude i funkční systém pro automatické počítání cestujících. Celý provoz bude koordinován prostřednictvím online dispečinku.

„Vizuální podoba autobusů vychází z městského design manuálu, takže budou snadno rozlišitelné od ostatních autobusů a nejpozději do dvou let budou městem projíždět vozidla městské autobusové dopravy pouze v charakteristickém provedení v modré barvě. Všechny vozy jsou nízkoemisní a cestujícím nabídnou kvalitní podmínky pro přepravu. Vozidla budou klimatizovaná, nízkopodlažní, vybavená WI-FI a bezbariérová,“ řekl náměstek primátora pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Místopředsedkyně představenstva ČSAD Havířov Pavla Struhalová doplnila: „Pro naší dopravní skupinu je městská autobusová doprava v Havířově velmi důležitým přepravním systémem a vnímáme jej jako naší vlajkovou loď. Proto jsme skutečně velmi rádi, že se nám v tomto tendru podařilo v rámci velké konkurence uspět. Postupnou obnovu vozového parku započneme již v letošním roce, ať se mohou cestující a občané města postupně s novým vizuálem vozidel seznámit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …