ČSAD MHD Kladno a.s. rozšiřuje flotilu ekologických autobusů

20.12.2012 10:30

V průběhu měsíce prosince bude do provozu uvedeno pět nových ekologických autobusů.

ČSAD MHD Kladno a.s. rozšiřuje flotilu ekologických autobusů
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Dopravní společnost ČSAD MHD Kladno uvádí v průběhu měsíce prosince do provozu pět nových autobusů. Všechny autobusy jsou s pohonem na zemní plyn (CNG), plně bezbariérové, nízkopodlažní, s výklopnou plošinou pro nástup vozíčkářů. Autobusy jsou vybaveny elektronickými venkovními tably, informace uvnitř vozidla jsou zobrazovány na LCD monitoru. Součástí výbavy je akustický systém vyhlašování zastávek a informační systém pro nevidomé. Pro pohon slouží motory na CNG, které jsou menším počtem zplodin šetrnější k životnímu prostředí. Čtyři autobusy jsou tovární značky SOR v délce 10,5m. Dva budou nasazeny na příměstské linky A34 a A35 které spojují město Kladno a oblast Křivoklátska, dva budou zařazeny na linky MHD č. 7 a 17. Tyto linky projíždějí i městkou částí Švermov, kde je umístěna stanice měřící znečištění ovzduší a často jsou zde zaznamenány hodnoty překračující povolené limity. Pátým novým autobusem bude plně nízkopodlažní typ tovární značky Irisbus v délce 12m určený pro vnitroměstké linky v MHD Kladno.

Spolu s těmito novými autobusy bude ČSAD MHD Kladno provozovat z celkového počtu 170 autobusů již 14  s pohonem CNG, z toho 6 na příměstské dopravě a 8 v MHD Kladno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestokladno.cz

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…