Cenu starosty města Otrokovice převzal osmiletý Ondřej Havrda

01.06.2016 12:28

Místostarosta Otrokovic Jiří Veselý dnes předal ocenění Ondřeji Havrdovi za výtvarnou práci s názvem „Paví oko“. Vyhodnocení mezinárodní výtvarné soutěže zrakově postižených dětí a mládeže Radost tvořit se uskutečnilo v Kongresovém centru ve Zlíně dnes 30. května 2016 ve 13 hodin.

Cenu starosty města Otrokovice převzal osmiletý Ondřej Havrda
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Ondřej Havrda navštěvuje Základní školu v Rudolfofě, městu vzdáleném 5 km od Českých Budějovic. Chlapec má zbytky zraku a nepracuje v Braillově písmu, ale používá černotisk. Navštěvuje třetí třídu, loni získal také cenu primátora města Zlína. Pracuje se sklopnou deskou, lampičkou a je integrovaný v podmínkách řádné kmenové třídy. Jeho zrakové postižení je progresivní, i přesto dokáže všechno dohnat.

Patří mezi nejlepší žáky ve třídě, je milý, skromný, stejně jako jeho rodina.

„Ondra si přál outdoorovou videokameru, aby mohl natáčet své zážitky. Jeho přání jsme splnili a k tomu jsme přikoupili i paměťovou kartu,“ uvedl otrokovický místostarosta Jiří Veselý, který při předání ceny poblahopřál Ondrovi k ocenění a popřál mnoho štěstí v jeho umělecké tvorbě. Slavnostní předávání cen moderovala známá filmová dvojice Dana Morávková a Jan Čenský. Doprovodný kulturní program vyplnila představení zrakově postižených dětí, dětí Dětského domova při speciální škole ve Zlíně Lazy a Helena Vajdáková zazpívala písně z muzikálu Rebelové za doprovodu akordeonistky  Anety Olivíkové.

Soutěž Radost tvořit je jedním z doprovodných programů zlínského filmového festivalu, a letošní téma soutěže bylo „Jak to vidím já“. V osmi kategoriích vybrala odborná porota složená z výtvarníků a speciálních pedagogů přes dvacet dětí, které si odnesly hodnotné ceny. Do soutěže bylo přihlášeno přibližně 270 výtvarných děl malých umělců z celé České republiky a Slovenska.

19. ročník Mezinárodní výtvarné soutěže ve výtvarném projevu zrakově postižených dětí a mládeže Radost tvořit vyhlásil Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola, Praktická škola Zlín a Speciální pedagogické centrum pro zrakově postižené ve Zlíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…