Česká Lípa: Aplikaci ProblemReport nahrazuje systém Mobilní Rozhlas

21.04.2022 18:35 | Tisková zpráva

Aktuální informace o uzavírkách, poruchách, krizových situacích, ale také pozvánky na akce a novinky z města. To vše mohou občané České Lípy nově dostávat e-mailem, sms zprávou či zprávou do aplikace.

Česká Lípa: Aplikaci ProblemReport nahrazuje systém Mobilní Rozhlas
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město Česká Lípa se totiž zapojilo do systému MUNIPOLIS/Mobilní Rozhlas, který kromě informací o aktuálním dění nabízí občanům užitečné tipy na výlety, elektronický Chytrý zpravodaj a aplikaci na hlášení závad a podnětů. Profil města v tomto systému je již nyní plně funkční, od května navíc tento systém kompletně nahradí stávající program na hlášení závad ProblemReport. Registrace a fungování systému je pro občany zcela zdarma.

„Systém Mobilní Rozhlas využívají tisíce samospráv v České republice a statisíce lidí napříč naší zemí. Je to jednoduchý systém, díky kterému se občané o veškerém dění ve městě dozvědí včas a jediné, co pro to musí udělat, je zdarma se zaregistrovat do systému. Navíc je jen na nich, jaký typ informací od nás chtějí dostávat. Zavedení tohoto systému považuji za velký krok dopředu v přímé komunikaci s občany, vše od nás naši občané dostanou do e-mailu či do aplikace a informace se dozvědí jedním kliknutím. Navíc v současné době chystáme také aktualizaci úvodní stránky městského webu. Ten by pak měl být daleko přehlednější, lidé by zde měli rychleji najít to, co potřebují, graficky by se měl web též vylepšit. Hotové bychom stránky chtěli mít v červnu,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Profil města Česká Lípa v rámci systému MUNIPOLIS/Mobilní Rozhlas najdou občané na stránce ZDE. Profil je již nyní plně funkční.

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42652 lidí

Do systému se mohou občané ZDARMA registrovat třemi způsoby:

  • stáhnout si mobilní aplikaci MUNIPOLIS (v Google Play i App Store)
  • zaregistrovat se na webu ZDE
  • vyplnit registrační formulář v městském informačním centru

Ti, kteří již jsou v aplikaci Mobilní Rozhlas zaregistrováni, pouze v nastavení zakliknou nový sledovaný účet.

Registrace do systému je velmi jednoduchá. Je třeba vybrat sledovaný účet, zadat své kontaktní údaje (telefon a e-mail) a vybrat si, jaký typ zpráv chtějí občané dostávat. Výhodné je též vyplnit celou adresu, a to kvůli adresnosti informací např. v případě dopravních uzavírek. Kvůli zasílání jiných zpráv, než krizového charakteru je též nutné udělit souhlas s GDPR.

Posledním krokem je volba typu informace, kterou chtějí občané od města dostávat. Zvolit mohou z těchto možností: kulturní, sportovní akce, informace z úřadu, RSS aktuality z webu, dopravní informace, odstávky a poruchy a krizové informace. Informace pak budou dostávat prostřednictvím sms, e-mailu či do aplikace.

„Nově je zpřístupněna i služba Chytrý zpravodaj. V této sekci občané každý měsíc nejpozději v den vydání Městských novin najdou aktuální číslo městského zpravodaje, kterým mohou pohodlně listovat. Je to tak další způsob, jak se k Městským novinám dostat, když by jej náhodou občané nedostali do schránky,“ doplnila Jitka Volfová.

Aplikaci ProblemReport pak nahrazuje sekce „Podněty a závady“ (ZDE), která funguje na podobném principu jako starý systém. Při nahlášení podnětu stačí nahrát fotografii (pozor, to je nově nutnost!, ve starém systému bylo možné odeslat podnět i bez fotografie), vybrat na mapě místo, kde se podnět nachází, napsat k němu pár podrobností a odeslat. Podnět pak můžete nahrát jak prostřednictvím webového profilu, tak prostřednictvím aplikace. Program ProblemReport od května přestane být funkční. Nadále bude aktivní e-mailová adresa zavady@mucl.cz, na kterou též můžete směřovat své podněty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…