Česká Lípa: Chodník z vlakového nádraží směrem k Modusu bude hotový příští rok

26.09.2020 19:20

Bezpečněji a rychleji by se měli lidé dostat z podchodu u českolipského hlavního vlakového nádraží do Dubice. Ještě letos město Česká Lípa plánuje u výstupu z podchodu začít se stavbou chodníku, který by měl končit v místě bývalé vrátnice areálu firmy ŽOSKA u haly stolního tenisu.

Česká Lípa: Chodník z vlakového nádraží směrem k Modusu bude hotový příští rok
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Českolipští radní na svém zářijovém zasedání schválili zadávací podmínky pro veřejnou zakázku na výběr zhotovitele stavby. Hotovo by mělo být na jaře příštího roku.

V současnosti si lidé zkracují cestu z vlakového nádraží po blátivé cestě v nebezpečné blízkosti kolejiště. Díky chodníku se k cíli své cesty dostanou suchou nohou a především bezpečněji. Předmětem veřejné zakázky bude kromě stavby cca 220m dlouhého a 3m širokého chodníku s odvodněním a veřejným osvětlením také stavba oplocení, které chodník oddělí na jedné straně od kolejiště a na straně druhé od průmyslového areálu. Přípravné práce, jako je nutné kácení dřevin, demolice budovy bývalé kotelny, hrubé terénní práce a stavba nového oplocení, by měly proběhnout ještě letos. Na jaře příštího roku pak bude dokončena stavba samotného chodníku. Předpokládané náklady na veřejnou zakázku činí 5,1 mil. Kč.

„Město v budoucnu plánuje od podchodu z vlakového nádraží postavit ještě jeden chodník, který by ústil do Dubické ulice poblíž takzvaného parlamentu. Dlouhodobě jednáme s majitelem pozemku, firmou PROECONOMY s.r.o., o získání potřebných ploch pro stavbu chodníku do svého majetku. Již nyní si však občané přes pozemky této firmy zkracují cestu do Dubice, i když se jedná o soukromý pozemek. Majitel tak na vzniklou situaci reagoval tím, že pozemky přehradil navezením velké hromady hlíny, čímž občanům znemožnil průchod. Firma na tento krok má jako majitel pozemku právo a je třeba, aby občané respektovali toto opatření. Město s firmou jedná o získání jiné části pozemku, protože plánovaný chodník povede mimo v současnosti přehrazené místo,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…